fredag 2. september 2011

Knagg

Jeg liker ting man ikke helt forstår hva er før de er i bruk. Som for eksempel knaggene jeg har hengende rundt om i leiligheta. Når den ikke er i bruk, ligner knaggen på en stor knapp, og funksjonen er det vanskelig å gjette seg til. Man må rett og slett si hva det er eller vise det i praksis!

Det begynte med en idé og et behov. Behovet var rett og slett egnede knagger for å henge vesker på, de jeg hadde var som oftest for smale og lagde "knekk" i hanken. Så hvordan løse dette behovet med et fornuftig, gjennomførbart og stilig design?
Først tenkte jeg på en huske der man satt på en planke med et tau igjennom. Dette var jo en slags menneskelig knagg som holdt på plass en person i stor fart. En slik huske baserte seg på flere prinsipp; noe rigid og noe som ga etter, et balansepunkt og en mothake-effekt.

Etter en del fundering kom jeg frem til at det som ga etter burde være sentrert mitt på det stive materialet. Jeg tenkte først at det stabile materialet burde være i tre, ingenting i veien med det, men alt for tidkrevende og kostbart for min del. Så kom jeg på at jeg hadde en stabel tykk og stiv papp liggende.
For å unngå at pappen knakk, valgte jeg å holde flaten liten nok. Ett hvert hull ville også svekke materialet. Løsningen ble å trekke pappen med tekstil og feste en opphengshempe midt på bak.
Hempen fungerte både som oppheng og som landingsplass for det man måtte ønske å henge opp. 

Det er ikke bare vesker knaggen funger fint til, men også skjerf, smykker, slips og andre ting med en viss tynde og av en viss størrelse.  Personlig bruker jeg knaggene mest til vesker, dette fordi det er en veldig skånsom oppbevaring og fordi jeg har ekstremt mange av dem! 

I fjor før jul deltok jeg og tre andre på ei salgsmesse. Der hadde jeg blant annet med meg over tredve knagger til salgs. Fikk ikke avsetning på alle, så det ble en fin julegave til venner og familie (måtte legge ved forklaring for sikkerhets skyld!).

                                                                   (foto: ingibiru)

Her har jeg liksågodt laget ei hel knaggrekke! Den består av knagger tredd på et kosteskaft og så hengt opp på veggen. Eller man kan klare seg med en enslig knagg, da med lang hempe for oppheng av flere vesker på en gang (se bilde nedenfor).

                                                                 (foto: ingibiru)

1 kommentar:

Veronika sa...

Og jeg kan bekrefte at de funker som bare det:)!