mandag 10. november 2014

Senjasommer

Årets sommer i nord var steikheit, nesten litt hærslig varm, men det blir bra bilder av slikt. Se, nesten som postkort jo!

I år som alltid har jeg vært en tur innom Senja, nærmere bestemt Bøvær på yttersia, et paradis på jord, det er så vakkert at det nesten svir i øynene. Bildene bekrefter alle klisjeene; hvit sandstrand, holmer og bratte fjell, knallblå himmel, naust og båter, turkist hav, fyrlykt og molo, solnedgang og hundekjeks (planten altså). Badet til og med, og det skjer ikke hvert år!

Ytterst på moloen ligger det karakteristiske Kråkeslottet, opprinnelig et fiskemottak, men nå fungerer det mer som en kulturinstitusjon. I slutten av mai avholdes Kråkeslottfestivalen og i hele juli måned er det ArtiJuli. Da kan man få heimbakt kake og kok-kaffe (der kjelen er ikledd ei ullhua for å holde på varmen). Ellers er det, som navnet antyder, kunst i hele juli, den stilles ut i hele bygget, et fast innslag har vært kortfilm ute i en av buene på bryggekaia, konserter kan man også få med seg. Om du har lyst til å vite mer om dette, besøk hjemmesiden til ArtiJuli.
 


Ingen kommentarer: