søndag 30. november 2014

Ishavskatedralen

Jeg var på en konsert i Ishavskatedralen den 16. november og fikk med meg en oppsetning av Mozarts requiem. En veldig fin opplevelse der Musikkonservatoriet i Tromsø og Universitetskoret Mimas framviste et utsøkt samarbeid. Universitetsrektoren holdt tale og formante alle om å ikke klappe underveis, det holdt hardt, måtte nesten sitte på hendene!

Er det noe Ishavskatedralen er kjent for, så er det arkitekturen. Tromsdalen kirke, som den egentlig heter ble bygget på 1960-tallet og vigslet i 1965. De som har sett bygget fra utsiden vet at det er formet som trekanter i forskjellig høyde. Disse er plassert på rekke, glassmellomrom slipper lyset inn på sommeren og ut i mørketiden.

Noen av de visuelle virkemidlene under forestillingen var lys i forskjellige farger, og helt i begynnelsen, før musikken startet, var alt badet i et rosa skjær. Har nok bare bilder fra dette, tenkte ikke på slikt underveis! Bildene jeg tok viser det spesielle taket, lysekronene og glassmaleriet i østenden. Arkitekten er Jan Inge Hovig og Victor Sparre står bak glassmaleriet. Virkelig vakkert!
 


Ingen kommentarer: