tirsdag 11. februar 2014

Turban

Hodeplagget som aldri slutter å fascinere, og har du ikke en turban er dette måten å skaffe seg en på! 

Det viser seg at trøndere aldri slutter å inspirere, denne gangen var det ei anna trønderpia enn den som gjorde at refleksbarten så dagen lys. Dere er mine muser! Uansett, bildene nedenfor er ganske selvforklarende til prosessen bak, og det man trenger er tekstiler av et eller annet slag. Man kan selvfølgelig bruke metervare (helst med litt strech i) til en slik turban, men siden jeg samler på alt mulig her i verden (og ting sjelden forlater hjemmet når det først har kommet over dørstokken!), så skal jeg slå et slag for gjenbruk, resirkulering og redesign!

La meg lose deg gjennom tilblivelsen av en hjemmesnekra turban! Det du trenger i dette tilfellet er en genser med lange nok armer, fra 30-40 cm avhengig av hodestørrelse og tykkelsen på genserstoffet, her er det viktig å prøve seg litt frem, er du usikker så klipp litt lengre. Du kan alltids klippe av på lengden hvis det blir for langt! Det som er så bra med å bruke genserarmer, er at de vanligvis smalner av ved ermekantene, noe som gjør det lettere å få til "knuten". Denne turbanmodellen blir åpen på toppen, bredere bak og smalner av midt foran. Perfekt hvis man går med oppsatt hår på kalde dager og der ei lue vil ruinere hårsveisen!

Jeg brukte en genser i medium tykkelse (bomullsblanding) og klipte armene av ved 35 cm lengde. Det er et poeng å beholde mansjettene på; man får en fin kant til avslutningen av turbanen (ingen sårkanter blir synlige og overkasting blir dermed ikke nødvendig). 

Sy sammen armene fra vrangsiden (i den enden der du klippet de av), gjør slik at sømmene under armene møtes, kast over sømmen til slutt. Vreng armene over til retta igjen, legg tuben slik at gensersømmen under armene vender innover. Deretter vrir man endene til en slags knute og syr sammen kantene for hånd. Følg bildene, så skjønner du hva jeg mener!

Da var turbanen ferdig, ta den på og føl deg fabelaktig!  2 kommentarer:

Ann-Jorun sa...

Hei på deg.
Så smart å lage turban på den måten. Riktig så fjong.

Ingibiru sa...

Takk for det, liker å gjøre om på ting!