torsdag 13. februar 2014

Det der som lyser på himmelen

Når man bor såpass langt nord, der sola ikke viser seg på flerfoldige uker, kan man nesten snakke om soltilbedelse i retning kult. Dette høres jo ganske så dystert ut, men slik er det heldigvis ikke! Ok, mange av oss har hatt et snev av mørketidsdepresjon en eller annen gang, men man har jo jula i midten og det er jo strengt tatt ikke helt mørkt ute!

Så, etter alle de ukene man har gått og lengtet, som oftest får jeg aldri sett sola på den offisielle soldagen, da blir det første solglimtet nærmest til en euforisk glede! Jeg gliser iallfall bredt og slikker meg rundt munnen etter alle solbollene (det som i Nord Norge er smultstekte boller rullet i sukker, nam!). 

Etter ei stund blir også sola gammelt nytt (på sommeren er den jo her hele tida!), og hverdagen kan begynne igjen. Men da begynner lengselen etter våren og sommeren, noe som kan ta en evighet før skjer! I mellomtiden kan man se på disse bildene, som faktisk er mitt første møte med sola i år, tatt i slutten av januar.  Ingen kommentarer: