søndag 20. oktober 2013

Vendbar hals

Har lenge savnet de halsene jeg husker fra barndommen, de der med litt trang åpning og som går litt ned foran og bak. Nå til dags finnes det jo enten svære halser eller trange buffer, men hvor blir det av den andre typen, er den borte for alltid?! På tide å gjeninnføre gamlesorten hals! Ok, dette var dagens slagord, men hvordan var de egentlig, gamlesorten? Har vel egentlig en vag forestilling om det, men da får jeg vel ta å gjøre en nytolkning!

Resultatet ble en vendbar hals (da slipper jeg å gjøre sømmene så pene, pluss at to farger gjør den litt mer allsidig, hm, værer jeg et ordspill her!) i ganske tynn jersey. Jeg lot den gå ned like mye foran og bak (og ganske mye ned, liker ikke når det blir for "neppert" og den ikke dekker nok!). Ved at halsen går ned, gjør det mulig å kunne bruke den innenfor andre plagg. Praktisk hvis man bare trenger litt varme i halsen og ikke gidder å gå med en hel pologenser under for samme effekt. Opplever man fimbulvintre kan denne halsen brukes innerst og utenpå kan man supplere med allslags annet (lag på lag isolerer jo som kjent godt!).

Blir det kaldt nok i været eller om man ønsker å maskere seg, er det bare å dra den opp (dekker og beskytter som bare det!). Etter å ha speilet meg en stund ikledd halsen på tradisjonelt vis, slo det meg at man bruker jo buffen som både hårbånd og lue, så hvorfor ikke prøve det samme med denne! Det viser seg at dimensjonene passer brillefint til å lage halsen om til lue. Man bare knyter sammen de nedre buene, snur den opp ned og trer den på hodet! Det fine er at man kan dandere buene til ører (ok, veldig søtt, men kanskje ikke for alle!).

Jeg har tatt alle bildene selv, og tro meg, å sikte seg inn på modellen (Ingibiru) og samtidig se noenlunde vettig ut, var ikke lett! Bildene er ment å illustrere den meget anvendbare bruken av denne vendbare (på så mange måter!) halsen. Ja, jeg vet, rosa ser ut for å være et tema her, men det oppveies litt av bakgrunnsstøyen i form av lamper og annet rot!

Herved presenteres "vendbar hals"!4 kommentarer:

Tore Walde sa...

Kult konsept. Savner halsen fra barndommen, men disse ser jo bra ut. Kunne godt tenkt meg en slik i litt andre farger. :)

Tore Walde sa...

Forresten flott modell. :)

Tore Walde sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ingibiru sa...

Takk for fine ord om modellen!