torsdag 4. oktober 2012

Opplyste tider

Da begynner mørketida å nærme seg, og i den anledning vil jeg bare si at å opplyse seg selv ikke er så dumt!

Reflekser er noe jeg har laget en stund nå, og bakgrunnen for det kan du lese mer om her! I det siste har jeg laget noen flere modeller, og de kan du titte litt nærmere på nedenfor:


(foto: Ingibiru)
Dette er en ganske stor refleks inspirert av en collage av Matisse, som vanlig er refleksen av sort skinn med en nål på baksiden.  


(foto: Ingibiru)
Ny versjon ved siden av Matisse sin collage Nu bleu I fra 1952. 


(foto: Ingibiru)
Nu bleu I er 106x78 cm, og collagen er laget av papir malt med gouache (en slags vannmaling). Henri Matisse levde fra 1869 til 1954, og var en fransk kunstner som var med i kunstnergruppen les Fauves på begynnelsen av 1900-tallet, der han også var en av lederne. 


(foto: Ingibiru)
Her har vi en rekke på fire collager av Matisse (fra Nu bleu I til Nu bleu IV, alle fra 1952.) Størrelsene varierer fra 102,9x76,8 cm til 116,2x88,9 cm.  (foto: Ingibiru)
Så over til reflekser av den litt mer lettsindige sorten! To veldig glade rever med gigantiske hoder og bittesmå ben. Ser jo nesten ut som de har en samtale på gang her!


(foto: Ingibiru)
Revene er jo laget av samme malen, men de får ikke helt det samme uttrykket. Dette mye på grunn av øynene og fordi skinn generelt er ganske vanskelig å kontrollere når man syr.


(foto: Ingibiru)
...ha ha, ja, også den gangen Mikkeline tråkka på det vepsebolet.... good times!


(foto: Ingibiru)
For å bevise at det refleksene faktisk virker, så er det på med blitzen, og vips, effekten er åpenbar!


(foto: Ingibiru)
Ok, dette er en litt sær refleks som det bare finnes en av i hele verden, sannsynligvis blir det ingen storproduksjon av denne modellen tenker jeg (eller hvem vet, det finnes mange barte-entusiaster der ute i verden!). Uansett, ideen kom fra ei trønderpia som mente at en trønderbartrefleks mitt i trynet måtte være tingen. Da burde bilene i hvert fall få øye på deg!  


(foto: Ingibiru)
Et lite nærbilde av bartesnurren, det rosa som titter frem er strikken som skal holde herligheten oppe under nesa (dobbeltsidig tape var også foreslått, men jeg har på følelsen av at dette er et litt mere skånsomt alternativ!). 


(foto: Ingibiru)
Måtte jo bare prøve den..he he, dette ser jo helt sinnsykt ut! Barten funker som bare det gitt, så vil det vise seg om den blir brukt i full offentlighet da, får sende utfordringen videre til trønderpia!
2 kommentarer:

Heidi Rendal sa...

Jeg eeeelsker den! Og jeg har ingen problemer med å iføre meg den, for å si det sånn. ;)

Anonym sa...

Seriost, den barten maa masseproduseres og selges paa Felleskjopet!!! :)