torsdag 19. februar 2015

Etui til laptop

Da sønnen i huset knabbet mitt gamle etui til egen maskin, slo det en sympatibølge over meg. Min egen lille pc, ribbet og naken, hvordan skulle den klare seg uten det beskyttende laget av tekstil i en kald og brutal verden. Stakkars Lille Blå (pc-en har selvsagt et passende navn, ja, den er liten og blå)!

Etter litt fundering kom jeg på min samling av broderte putetrekk, det koseligste innen interiør må jo kunne være godt nok for Lille Blå. Å bruke et putetrekk direkte til pc-etui er i de fleste tilfeller heller en dårlig idé. Åpningen er mest sannsynlig for liten og trekket i seg selv ville ikke gi nok beskyttelse. Litt omkalfatring var på sin plass.

Etter å ha sprettet puten fra hverandre tilpasset jeg den størrelsesmessig til pc-en. Selv om putestoffet er tykt og mykt, bør det nok være et innerstoff. I tillegg til å skulle være mykt og støtdempende, bør et innerstoff ikke loe for mye (tekniske duppeditter har en tendens til å respondere dårlig til støv). Denne gangen falt valget på et fleecestoff i polyester, som jo oppfyller kriteriene ovenfor ganske bra. Glidelåset som er brukt ble plassert i den ene langenden og går ned på begge sidene, noe som gjør trekket lett å ta av og på.

Jeg har forsøkt å ta bilder som gjengir etuiet best mulig, men jeg ser at det er fargeforskjeller mellom de tre første og de tre siste fotografiene, fargen ligger i virkeligheten et sted midt i mellom. Uansett, bildeserien viser sånn nogenlunde utseende og funksjon. Lille Blå har også fått være med, men i stedet for den koselige beskytteren, ligner etuiet mye mer på et sokkemonster i ferd med å fortære sitt bytte!Ingen kommentarer: