onsdag 17. april 2013

Blått og kaldt

Vårens snøsmelting kan få en til å lengte tilbake til tiden da sneen var ny og hvit og da lyset bare var blått! Nå  ligger sneen slapsete og skitten, og lyset er tilstede nesten hele døgnet, våren har tatt tak og prosessen er i gang! Dette er jo en deilig tid, men en nordnorsk vår innebærer litt vel mye støvelvær, grynning i råtten snø og mange episoder med "smeltarsnø" (alle de gangene vi tror at våren har kommet for å bli, og så snør det!).  

For å bøte på et litt dårlig snøuttrykk akkurat nå, har jeg tenkt å se litt tilbake, nærmere bestemt til et spesielt snefall en gang rett etter nyttår. Det var på den tiden sola holdt seg nedenfor horisonten og alt man fikk var en blå verden. Om vinteren kan en bjørkeskog like gjerne være svart som hvit, og på dette tidspunktet hadde det snedd på en sørpeaktig måte som senere ble til is på alle trærne.

Jeg forelsket meg i dette trolske uttrykket, og kameraet ble kjapt tatt frem (for i Nord Norge kan et slikt skue forsvinne på en ettermiddag!). Bildene er kronologisk (og ukritisk) satt sammen, det viktigste er følelsen av en kald blå dag!