tirsdag 3. januar 2012

Se min kjole

Dette er historien om skjørtet som ble til julekjole. For ny kjole til jul er alltid gjevt, og i dette tilfellet ble det nytt av gammelt!

Det begynte før jul i bruktbutikken Spin Sector (les mer; Spin Sector). Etter at denne artikkelen kom på trykk, har det kommet en bankterminal. Noe som gjør det enda enklere for de mange fristelsene å bli med hjem!
Etter å ha bladd meg gjennom rader av klær fra fordums tider, landet øynene på et fantastisk skjørt fra 1960-tallet. Det var dessverre alt for trangt i livet, men det hadde en fantastisk vidde nede og maxilengde (det er da hjernen begynner å knitre; her er det muligheter og ikke begrensninger!). Jeg bestemte meg raskt for at dette skulle bli årets julekjole!

Vel hjemme, begynte jakten på et stoff som kunne kompensere for manglende livvidde (på skjørtet, ikke meg!).
Endelig fant jeg gull! Nederst i den tre meter høye tekstilstabelen på soverommet, var stoffet som passet for min omsømsplan. Dette var selvfølgelig et stoff som var kjøpt årevis tilbake, tenkte vel kanskje på en kjole da også! 

Før klippingen, ble det litt spekulering angående utseende og praktiske løsninger. Det jeg endte opp med var meget enkelt, men funksjonelt. Jeg lot overdelen og ermene gå i ett (mindre sømmer å forholde seg til), og for bedre bevegelighet, lagde jeg kiler under armene som sluttet i livet.

Til prosjektet gikk det med en halv meter stoff, noe som ikke er så verst for en ny kjole!


(foto: Ingibiru)
Slik ble den ferdige kjolen, som ble brukt på julaften med et rosa uglesmykke! Stilmessig ble det denne gangen i retning hippie (tenk langt hår og midtskill). Ved neste anledning, blir det kanskje med stort oppsatt hår; spraylakkert og sirlig dandert!(foto: Ingibiru)
Steg 1; det røde stoffet med hull til hals, her må man være litt nøye med å få det midt på og symmetrisk (husk også at halsen ikke er en stolpe, men har en tendens til å gå ut fra kroppen en anelse fremover. Et lite tips hvis du noensinne skulle finne på å bruke samme fremgangsmåte som meg!).(foto: Ingibiru)
Steg 2; så var det å feste skjørtedelen til overdelen (det vanskeligste her var å huske hva som var bak og fram på alle delene!).

(foto: Ingibiru)
Steg 3; på plass med kilen under armen, her sett fra vranga av kjolen.


(foto: Ingibiru)
Et lite oversiktsbilde av kjolen fra vranga, ting begynner å få sin endelige form.  (foto: Ingibiru)
Halsringingen ble kantet med et jerseystoff jeg hadde liggende. Veldig krøllete saker dette her, men ingenting som ikke tar seg i pressen!


3 kommentarer:

Marie sa...

Så utrulig flink du er! Takk for at du deler!

Bøllemamma sa...

For en flott kjole, kan tenk me at du va strålandes fin i den! Godt nyttår :))

Remiks Gjenbruk sa...

Kan du ikke sende bildene slik at vi kan bruke dem som bidrag i Miks og Triks konkurransen? Det var en utrolig flott kjole.